مقدمه


فرآیند شروع تا پایان پروژه‌های ساخت و ساز سوله همواره چالش‌هایی را به همراه دارد. سوله‌ صنعتی می‌تواند از نوع سوله سبک و یا سوله سنگین باشد. طراحی و اجرای هر کدام نیز با توجه به کاربری و شرایط اقلیمی متفاوت است. به عنوان مثال سوله سبک خرپایی روند طراحی پیچیده‌تری نسبت به سوله سنگین تیرورقی دارد و هزینه‌ی آن به دلیل میزان فولاد کمتر، به مراتب کمتر است؛ اما معمولا دستمزد اجرای سوله سبک خرپایی از سوله سنگین تیرورقی بیشتر است. در مقاله زیر به ۷ تا از رایج‌ترین چالش‌های طراحی و ساخت سوله صنعتی می‌پردازیم که توجه به آن‌ها می‌تواند از بروز برخی مشکلات جلوگیری کند.

 

۱- محل پروژه

سوله صنعتی می‌تواند در هر کجا و متناسب با کاربری خاصی نصب شود. اما توجه به شرایط اقلیمی، مسیر حمل و نقل، جنس خاک زمین، اجرای فونداسیون دقیق و … می‌تواند هزینه‌ها و سرعت پروژه را دستخوش تغییرات بزرگی کند.

۲- اخذ مجوز احداث سوله صنعتی

برای ساخت و ساز سوله صنعتی می‌بایست پروانه و جواز ساخت سوله را از سازمان مربوطه دریافت کرد. دریافت پروانه ساخت و سازمی‌تواند اطمینان ساخت قانونی و بر اساس مشخصات فنی را بدهد. همچنین می‌توان با دریافت مجوز، از مواردی چون بیمه حوادث ساختمانی، تسهیلات و وام بانکی، حضور مهندسین ناظر در پروژه و … بهره‌مند شد. اما اخذ مجوز خود نیز فرآیند پیچیده‌ای دارد و پیمانکار باید از شرایط محیطی و مقررات محلی آگاه باشد.

۳- سرعت ساخت و ساز سوله صنعتی

یکی از مهمترین موارد، کنترل سرعت ساخت و ساز سوله است. کمبود نیروی کار، کمبود مصالح، شرایط آب و هوایی پیش‌بینی نشده می‌تواند سرعت روند اجرای پروژه‌ را آهسته کند. برنامه‌ریزی دقیق و صحیح می‌تواند به افزایش سرعت ساخت و ساز کمک کند.

۴- مدیریت هزینه

از عوامل تاثیر گذار در هزینه‌ی نهایی، قیمت روز آهن است. مواد، قطعات و اتصالات استفاده شده در پروژه، دستمزد نیروی کار و حملو نقل می‌تواند هزینه‌های متفاوتی داشته باشد و عدم مدیریت هزینه‌ها می‌تواند منجر به کمبود بودجه در اواسط پروژه شود. امروزه با بهینه‌سازی سوله، در بسیاری از هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌شود.

۵- کنترل کیفیت

طراحی سوله صنعتی استاندارد با رعایت ضوابط و مقررات ملی بسیار مهم است. بازرسی مداوم و اقدامات کنترل کیفیت برای جلوگیری از خسارات احتمالی می‌تواند به شناسایی و رفع مشکلات اولیه کمک کند.

۶- هماهنگی و ارتباطات

در طول فرآیند ساخت و ساز سوله صنعتی، بین پیمانکاران، کارفرمایان، نیروی کار، حمل و نقل، تیم طراحی، بازرسان و … می‌بایست ارتباطی شفاف و یکپارچه وجود داشته باشد.برگزاری جلسات منظم، پیگیری‌ها و هماهنگی‌ها می‌تواند چالش‌ برانگیز باشد.

۷- ایمنی، دوام، پایداری

اگر برای طراحی و اجرای سوله صنعتی نگاه ویژه‌ای وجود داشته باشد، سازه‌ با دوام و پایدار خواهد ماند. در برخی موارد نیاز به تحقیقات بیشتری برای ساخت سازه داریم و برنامه‌ریزی دقیق‌تر و کامل‌تر می‌تواند برای تصمیم‌گیری بهتر به ما کمک کند.

سخن پایانی

پروژه‌های سوله صنعتی می‌تواند در عین سادگی پیچیدگی‌هایی را به همراه داشته باشد. از مشاوره و عقد قرارداد تا نصب و اجرای سوله می‌بایست تمامی مشکلات‌ بررسی و برای حل آن راه حل‌هایی پیش بینی کرد. ما در نیماد به صورت ویژه‌ حداکثر تلاشمان را به کار خواهیم گرفت تا کوچکترین خللی در روند طرح و ساخت سوله صنعتی وجود نداشته باشد. شما می‌توانید همین حالا با شماره‌های درج شده داخل سایت با ما تماس بگیرید و یا فرم‌های داخل سایت را پر کنید و  منتظر تماس کارشناسان ما باشید. ما از مشاوره تا اتمام پروژه با شما خواهیم بود.